27 August 2020 - Current Affairs/General Knowledge(GK)


1. China launched the first ship of Type-054 class Freegate which it is building for Pakistan in which city its launch ceremony will be held?

Ans. Shanghai


2. In which university researchers have developed lithium sulfur (Li-S) battery technology?

Ans. Shiv Nadar University


3. When is Women's Equality Day celebrated?

Ans. 26 August


3. Jagdish Chaudhary (King of Cremation) died in August 2020 from which city?

Ans. Varanasi


4. RBI has projected India's growth rate to be what percent for 2020 21?

Ans. (-) 4.5


5. Who has been given a 2-year extension as DRDO DRDO Chairman?

Ans. G. Satish Reddy


6. Who won the title of world's fastest human calculator in August 2020?

Ans. Nilkanth Bhanu Prakash


7. The Chief Minister of which state decided to form a task force for the implementation of the National Education Policy 2020?

Ans. Jairam Thakur


8. In which state will JWS Steel invest more than one lakh crore rupees in the next 10 years?

Ans. Odisha


9. Who declared Africa polio free?

Ans. WHO


10. Who started the PM Awards Portal?

Ans. Dr. Jitendra Singh

13 views0 comments
  • White Instagram Icon
  • YouTube

© 2023 by Knowledgexpo.com

Contact Us

Policies